+389(0)46784640 contact@vevcani.gov.mk
Почетна

ВЕВЧАНИ НЕЗАПИРЛИВО СЕ ГРАДИ!

Градежната офанзива за изградба и модернизација на општина Вевчани незапирливо продолжува. Во текот на вчерашниот ден се започна со реализација на проектот за изградба на повеќе локални улици и пешачки патеки низ Вевчани. Со тоа ја продолжуваме кампањата која ви ја...

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 75 ГОДИШНИНАТА ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ВЕВЧАНИ

На 17.09.2019 година во Клубот на пензионери – Вевчани, се одржа Свечена Академија по повод  75 – годишнината од конечното ослободување на Вевчани (17.09.1944 год). На Свечената Академија градоначалникот на општина Вевчани, г-дин Сашо Јанкоски додели „Златни...

Градежната офанзива во општина Вевчани продолжува!

Почитувани, Во текот на вчерашниот ден одпочнавме со менување на старата и дотрајана дограма, со нова енергетски ефикасна PVC дограма. Со овој проект ќе се променат сите прозори на општинската зграда после неколку децении. Средствата за оваа инвестиција се обезбедени...

Прекин на снабдувањето со електрична енергија на дел од Вевчани

Почитувани, Од страна на екипите на ЕВН, известени сме дека на ден 17.09.2019 год.(вторник) поради интервенција на дистрибутивната мрежа, жителите на општина Вевчани кои се снабдуваат со електрична енергија од трансформатор „Костојчини“, нема да имаат електрична...

Советот на Општина Вевчани денеска го усвои Планот за управување со Вевчанските извори

Советот на Општина Вевчани денеска го усвои Планот за управување со Вевчанските извори, со што и формално овој споменик на природата заштитен со закон по цели дваесет години е вратен во владение на општината. На седницата заедно со градоначалникот Сашо Јанкоски...

Одржана приредба по повод приемот на нови првачиња во ООУ “Страшо Пинџур” – Вевчани

Денес градоначалникот Јанкоски присуствувавше на одлично организираната приредба по повод приемот на нови првачиња во ООУ “Страшо Пинџур” – Вевчани. Од страна на општина Вевчани традиционално во рамките на нашите можности беа доделени подароци во вид...