Градоначалникот на Општина Вевчани Сашо Јанкоски денес присуствуваваше на отворањето на изложбата на уметнички слики “МЕТАКОСМИЈА” на двајцата врвни академски сликари мр.Ангела Спировска и мр.Владо Мукоски, во новиот Туристички центар – Вевчани.
Тој одржа и поздравен говор до присутните и до авторите на оваа изложба.
Оваа изложба за прв пат се излага во Македонија, откако претходно беше изложена во Културениот центар во Софија.
Вевчани повторно си го враќа сјајот на културната мапа на државава.