+389(0)46784640 contact@vevcani.gov.mk
Почетна

Свечено откриена Спомен бистата на Михајло Пупин – Идворски

Денес се одржа свечениот настан на кој беше откриена Спомен бистата на Михајло Пупин – Идворски, во центарот на општина Вевчани. Она што не обединува и не поттикнува е фактот дека Вевчани, Република Северна Македонија и Идвор – Ковачица, Република Србија...

Дислоциран киоскот од центарот на Вевчани

Денес конечно е дислоциран објектот кој итоа како сметаше не само на сообраќајот туку и на целокупниот живот на центарот. Ви ветивме дека овој објект ќе го отстраниме од центарот и ветувањето е исполнето! Зборот е збор! Истиот објект ќе биде ребрендиран и ќе служи...

Потпишан договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година

Министерот за локална самоуправа Горан Милевски и градоначалниците на Југозападниот плански регион денеска во Струга потпишаа договор за финансирање на центарот за развој на Југозападниот плански регион за 2019 година. Со овој договор, како што истакна ресорниот...

Редизајниран општинскиот WEB портал vevcani.gov.mk

Почитувани; Општина Вевчани во рамките на проектот кој го спроведува Еко Свест, го унапреди и подобри општинскиот WEB портал,  Новата WEB страна е изработени според најновите стандарди за информирање и достапност на...