Добредојдовте во Вевчани

Изворот на недопрената македонска природа
Потпишан меморандум за соработка за јакнење на капацитетите на општинскиот совет

Потпишан меморандум за соработка за јакнење на капацитетите на општинскиот совет

Градоначалникот Сашо Јанкоски, претседателот на Советот на општина Вевчани Душко Ѓурчески, и Постојаната претставничка на УНДП, Нарине Сахакјан денес го потпишаа меморандумот за соработка во рамките на проектот за зајакнување на општинските совети, Програмата за...

Градоначалникот Јанкоски на увид на изградбата на новата прочистителна станица во Вевчани.

Градоначалникот Јанкоски на увид на изградбата на новата прочистителна станица во Вевчани.

Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски беше на увид на изградбата на новата модерна прочистителна станица која  во моментов се гради на територијата на општина Вевчани. Ова можеби е еден од најзначајните, најфункционалните и најкапиталните објекти кои се...

Почнавме со градба на  сервисната улица С4!

Почнавме со градба на сервисната улица С4!

Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски,  во текот на вчерашниот ден  присуствуваше на воведот во работа на изведувачот за  "Сервисната улица С4". Конечно исправена е една повеќе децениска неправда кон граѓаните кои живеат на оваа улица во екстремно лоши...

Започна реконструкцијата на регионалниот пат „Вевчани – Суво поле“

Започна реконструкцијата на регионалниот пат „Вевчани – Суво поле“

Во текот на вчерашниот ден започнаа активностите за чистење на тротоарите со што и се отпочна со реконстукција на регионалниот пат „Вевчани - Суво поле“. Средствата се обезбедени од страна на ЈП за Државни патишта, а како најповолен изведувач е избрана фирмата АД...

Активно се работи на изградбата на Пречистителната станица во Вевчани

Активно се работи на изградбата на Пречистителната станица во Вевчани

Денес бев на увид на објектот каде се гради новата прочистителна станица за отпадни води во Вевчани. Во моментов се поставуваат доводот на електрична енергија, вода, и се тампонира пристапниот пат до станицата. Вевчани до крајот на годината ќе добие нова, модерна...

Активно се работи на реконструкција на улицата „Даскалој 1“

Активно се работи на реконструкција на улицата „Даскалој 1“

Денес бев на увид на активностите поврзани со реконструкција на улицата Даскалој 1. Од страна на изведувачот бев информиран дека активностите се одвиваат во три фази. Во првата фаза се одстрануваше асфалтот, втората фаза е во тек и се поставува тампон, додека пак во...

Директорот на Канцеларијата на Светска банка во МК, Марко Мантованели во посета на Туристичкиот Центар во Вевчани

Директорот на Канцеларијата на Светска банка во МК, Марко Мантованели во посета на Туристичкиот Центар во Вевчани

Денес заедно со Директорот на Канцеларијата на Светска банка во МК, Марко Мантованели и тимот од Проектот за локална и регионална конкурентност го посетивме проектот за развој на туризмот - туристички Инфо центар во општина Вевчани (објектот на старата училишна...

Василичари – чувари на традицијата

Василичари – чувари на традицијата

„Vasilichari -Guardians of tradition“ Билјана Миленкоска – Јуруковси од Прилеп, е професионален фотограф и од својата 21 година живее во Австралија. Она што го започнала како хоби, денес е нејзина страст и втора професија. Желбата да фотографира луѓе и нивниот начин...

Набавен е трактор со приклучна и дополнителна механизација

Набавен е трактор со приклучна и дополнителна механизација

Успешно реализиран проектот за унапредување на општина Вевчани во препознатлива еколошко туристичка дестинација Општата цел на проектот е унапредување на Вевчани во препознатлива еколошко-туристичка дестинација, преку подобрување на техничките капацитети на...

Реконструкција на улицата „Даскалој 1“

Реконструкција на улицата „Даскалој 1“

После 23 години се реконструира улицата „Даскалој 1“!!! Градежната офанзива во Вевчани продолжува со изградба на улицата „Даскалој 1“ во должина од 250 метри и вкупна вредност од 3.300.000 денари. Средствата се обезбедени преку Биро за регионален развој. Се...

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

Закажете средба со општинските органи на Вевчани
N

ПРАШАЈТЕ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот
Сашо Јанкоски

ОГЛАСНА ТАБЛА

Градоначалникот Сашо Јанкоски во посета на Идвор

По повод одбележувањето 165 години од раѓањето на големиот научник и добротвор Михајло Идворски Пупин, во неговиот роден Идвор се одржа Свечена академија на која на покана на општина Ковачица, МЗ Идвор и Фондацијата Младен Селак, присуствуваше и делегација на општина...

СООПШТЕНИЕ: За доделување на дрвената меѓукатна конструкција

Се известуваат заинтересираните граѓани на Вевчани дека за доделување на дрвената меѓукатна конструкција заедно со подовите, плафоните, кровната конструкција, гредите, летвите и керамидите, демонтираните прозори и врати од реконструкцијата, адаптацијата и пренамена на...

Нова PVC дограма за општинската зграда во Вевчани

Денес во просториите на Општина Вевчани беше склучен договорот за замена на старата и дотраена дограма, со нова PVC дограма помеѓу Директорката на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, Мирјана Лозанкоска и изведувачот фирмата "Дрво пром" - Кочани Овој...

Информација до здружението на пчелари во врска со предстојната превентивна систематска дезинсекција за уништување на комарците на подрачјето на општина Вевчани

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009,149/2014 и 15/2015), а врз основа на одлуката на Советот на општината за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на општина Вевчани...

Покана за одржување на Јавна расправа по Нацрт Планот за управување со заштитено подрачје Споменик на природата „Вевчански извори“ 2019/2029

Врз основа на Законот за заштита на природата ("Службен весник на РМ" бр.67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13, 41/14, 146/15, 39/16 и 63/16) при постапка за донесувањето на плановите за управување со заштитеното подрачје, органот на...

t

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Информации поврзани со работењето на општината

q

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите