Добредојдовте во Вевчани

Изворот на недопрената македонска природа
Се одржа третата форумска сесија во Општина Вевчани

Се одржа третата форумска сесија во Општина Вевчани

На одржаната трета форумска сесија во просториите на ООУ „Страшо Пинџур“ Вевчани на 12.08.2020 година присуствуваа околу 30 тина учесници. Учесниците на третата сесија презентираа 4 предлог проекти, кои беа утврдени на втората форумска сесија, а опфаќаат теми од...

Информација до здружението на пчелари

Информација до здружението на пчелари

Се известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на општина Вевчани дека на ден 13.08.2020 година (четврток), екипите на Центарот за јавно здравје Охрид, ќе спроведат теристичка (од земја) дезинсекција за уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши...

Покана за Проектен форум во Општина Вевчани – трета сесија  

Покана за Проектен форум во Општина Вевчани – трета сесија  

Општина Вевчани, во соработка со УНДП, преку проект финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), Ве поканува на Проектен форум. Третата сесија од Проектниот форум ќе се одржи во среда, 12.08.2020 година, со почеток во 14:30 часот, во ООУ „Страшо...

Презентирани 5 проектни идеи на одржаната Втора форумска сесија во општина Вевчани

Презентирани 5 проектни идеи на одржаната Втора форумска сесија во општина Вевчани

На 07.08.2020 година, во просториите на ООУ „Страшо Пинџур“ Вевчани, се одржа Втората форумска сесија во општина Вевчани, за идентификација и утврдување на предлог концепти и спроведување на предлог проект како дел од отворената грантова шема од проектот „Зајакнување...

Лансиран КриптоЛичник – Првата крипто валута на Република Вевчани

Лансиран КриптоЛичник – Првата крипто валута на Република Вевчани

Денес од страна на Општина Вевчани и докторантот на Универзитетот во Мичиген, наш познат бизнисмен во САД и автор на Крипто Личникот господинот Јордан Стојановски, лансирана е првата крипто валута на Република Вевчани - Крипто Личникот. Вкупната количина на Крипто...

Јавна покана за втора сесија од проектниот форум во општина Вевчани

Јавна покана за втора сесија од проектниот форум во општина Вевчани

Општина Вевчани, во соработка со УНДП, преку проект финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), Ве поканува на Проектен форум. Втората сесија од Проектниот форум ќе се одржи во петок, 07.08.2020 год., со почеток во 14:30 часот, во ООУ „Страшо...

Информација до здружението на пчелари!

Информација до здружението на пчелари!

Се известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на општина Вевчани дека на ден 10.07.2020 година (петок), екипите на Центарот за јавно здравје Охрид, ќе спроведат теристичка (од земја) дезинсекција за уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во...

Вицепремиерката – Радмила Шекеринска во посета на општина Вевчани

Вицепремиерката – Радмила Шекеринска во посета на општина Вевчани

Денес, во посета на Вевчани беше Министерката за одбрана и Вицепремиерка - Радмила Шекеринска. Во склоп на оваа работна посета градоначалникот Сашо Јанкоски и вицепремиерката Радмила Шекеринска, извршија  увид во изградените објекти, како и проектите кои се во завршна...

Вицепремиерката Мила Царовска во работна посета на општина Вевчани

Вицепремиерката Мила Царовска во работна посета на општина Вевчани

Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски заедно со Мила Царовска – Заменичка на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Кирил Колемишевски – Заменик министер за економија, Дејан Павлески – Заменик министер за локална самоуправа беа на увид на...

Реконструкција на канализациона линија „Сербакој – Бубаној“

Реконструкција на канализациона линија „Сербакој – Бубаној“

Преку Бирото за рамномерен регионален развој обезбедивме средства во висина од 1.500.000,00 денари за нова канализациона линија. После 40 години ќе се гради нова, односно ќе се реконструира канализациона линија Сербакој - Бубаној како дел од канализационата линија...

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

Закажете средба со општинските органи на Вевчани
N

ПРАШАЈТЕ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот
Сашо Јанкоски

ОГЛАСНА ТАБЛА

Заклучоци од одржан состанок на Кризен штаб во општина Вевчани

Општина Вевчани ќе врши прием на странки  од 9 до 12 часот во посебна приемна соба на влезот во општина. Градоначалникот на општина Вевчани ги откажува отворените денови за прием на странки во кабинетот, се додека трае ваквата состојба и препораките на Министерството...

Јавна покана за учество на Проектен форум во Општина Вевчани

Општината Вевчани, во соработка со УНДП, преку проект финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), Ве поканува на Проектен форум. Првата сесија од Проектниот форум ќе се одржи во четврток, 05.03.2020 година со почеток во 14:30 часот, во Младински...

ОГЛАС за избор на индивидуален консултант

Во рамките на проектот за Локална и регионална конкуретност (ПЛРК) финансиски поддржан од Европска унија (ИПА2), општина Вевчани во соработка со Единица за спроведување на проектот (ЕСП) го реализираат потпроектот „Туристички Центар Вевчани - Еден Центар Еден...

Интерен оглас 01/2019

Пријава за интерен оглас Интерен оглас Одлука за невршење избор

t

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Информации поврзани со работењето на општината

q

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите