Локални медиуми

Локални телевизиски станици
ТВМ – 046 / 231-400, web: www.tvm.mk    e-mail: [email protected]
Телевизија О2 -, web: / e-mail: [email protected]
МОРИС – 046 / 255-050, web: www.moris.com.mk e-mail: [email protected]
Локални радио-станици
Супер – радио – 046 / 260-078, web  www.superradio.com.mk
e-mail: [email protected]
Интернет радио “ОХРИД24”   web:  www.ohrid24.info
Лав – радио – 046 / 256-234  web: www.radiolav.com.mk
MX – радио – 046 / 262-101  web: www.mxradio.com.mk
e-mail: [email protected]
Локални електронски медиуми

OHRIDNET.com – web:  www.ohridnet.com e-mail: [email protected]OHRIDPOST – web: www.ohridpost.com   e-mail: [email protected]

OHRIDNEWS – web: www.ohridnews.com   e-mail: [email protected]

OHRIDLIVE – web: www.ohridlive.com  e-mail: [email protected]

ОХРИД24 – web: www.ohrid24.mk   e-mail: [email protected]

Ohridpress – web: www.ohridpress.com  e-mail: [email protected]

Ohrid1- web: www.ohrid1.com  e-mail: [email protected]

Publicitet – web: www.publicitet.mk  e-mail: [email protected]

Lihnid – web: www.lihnid.com  e-mail: [email protected]

OHRIDSKY – web: www.ohridsky.com  e-mail: [email protected]

WebOhrid – web: www.webohrid.com  e-mail: [email protected]


Дописништва на национални електронски концесионери, дневни весници и информативни агенции

Нина Аритоновска – дописник на ТВ „Сител“, тел. 078 383722 e-mail:[email protected] Горан Момироски – дописник на ТВ „Телма“, тел. 075 453293  e-mail:[email protected]

Соња Рилковска – дописник на ТВ „Канал 5“, тел. 071 223592 e-mail:[email protected]

Мики Трајкоски – дописник на ТВ „АЛСАТ“ и „Глас на Америка“, тел. 076 235005  e-mail: [email protected]

Росица Голабоска – дописник на ТВ „Алфа“, тел. 076 454703 e-mail: [email protected]

Сашо Нелоски – дописник на МРТВ, тел. 070 920 677, e-mail: [email protected]

Александра Котушеска Ристоска – дописник на „Нова Македонија“, тел. 075 227365, e-mail:[email protected]

Александар Бачиќ – дописник на „МИА“, тел. 075 284508, e-mail: [email protected]

Македонска новинска агенција  OHRIDSKY – тел. 070 311365, web: www.ohridsky.com  e-mail: [email protected]


Дописништва на национални радио станици

Македонско радио – дописник Сашо Нелоски тел. 070 920677  e-mail:[email protected]

Канал77 – дописник Мики Трајковски  тел. 075 281239 e-mail: [email protected]

Радио Слободна Европа на Македонски јазик – дописник Мики Трајковски  тел. 075 281239 e-mail: [email protected]

Милчо Јованоски – дописник на DW – Дојче Веле и SBS – СБС – радио Австралија, мобилен 075 337 010, e-mail: [email protected]