+389(0)46784640 contact@vevcani.gov.mk
Почетна

Енергетска трибина во општина Вевчани

На 16.10.2019 година со почеток во 17:00 часот во зградата на Општина Вевчани, Клуб на пензионери - Вевчани се одржа Енергетска трибина организирана од Стопанска комора за енергетика на Македонија заедно со Општина Вевчани. На трибината одржаа говор, Градоначалникот...

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ТРИБИНА ВО ОПШТИНА ВЕВЧАНИ

На ден 16.10.2019 година ( среда) во 17.00 часот во општина Вевчани се одржува ЕНЕРГЕТСКА ТРИБИНА од Стопанската Комора за Енергетика на Македонија заедно со ОПШТИНА ВЕВЧАНИ. Целта е подобрувањена на ЕНЕРГЕТСКАТА - ФИНАНСИСКАТА И ЕКОНОМСКАТА состојба на општината како...

Започна изградбата на улица „Ќежој“

Денес започнаа градежните активности за изградба на пешачката улица „Ќежој“. Продолжуваме со изградба на локалните улици и пешачки патеки низ Вевчани. Со тоа ја продолжуваме кампањата која ви ја ветивме "Вевчани без кал". Средствата за изградба на улицата „Ќежој“ со...

Одбележана Детсаката недела со децата од ЈОУДДГ “Планински цвет”- Вевчани

Во рамките на Манифестациите кои се одржуваат секоја прва недела во месец Октомври - ДЕТСКА НЕДЕЛА, денес во посета  на градоначалникот Сашо Јанкоски беа дечињата и вработените во ЈОУДДГ "Планински цвет"- Вевчани. Како мал допринос за исполнување и збогатување на...

Еко-акција за почисто Вевчани

Успешно реализирана еко акцијата за чистење на вевчанска река на потегот „Вевчански извори“  – „Пешински мост“. Граѓаните кои се одзваа на повикот на градоначалникот на општина Вевчани, Сашо Јанкоски, покажаа дека Вевчани има граѓанска свест за чиста животна средина....

Соопштение за дрвена граѓа

Им се соопштува на заинтересираните граѓани на општина Вевчани дека до 25.09.2019 год (среда) до 14:00 часот ќе биде отворена листата за пријавување за подигнување на дрвената граѓа од објектот “Стара училишна зграда”. После овој рок повеќе нема да се примаат Барања...

ВЕВЧАНИ НЕЗАПИРЛИВО СЕ ГРАДИ!

Градежната офанзива за изградба и модернизација на општина Вевчани незапирливо продолжува. Во текот на вчерашниот ден се започна со реализација на проектот за изградба на повеќе локални улици и пешачки патеки низ Вевчани. Со тоа ја продолжуваме кампањата која ви ја...

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 75 ГОДИШНИНАТА ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ВЕВЧАНИ

На 17.09.2019 година во Клубот на пензионери - Вевчани, се одржа Свечена Академија по повод  75 – годишнината од конечното ослободување на Вевчани (17.09.1944 год). На Свечената Академија градоначалникот на општина Вевчани, г-дин Сашо Јанкоски додели „Златни...

Градежната офанзива во општина Вевчани продолжува!

Почитувани, Во текот на вчерашниот ден одпочнавме со менување на старата и дотрајана дограма, со нова енергетски ефикасна PVC дограма. Со овој проект ќе се променат сите прозори на општинската зграда после неколку децении. Средствата за оваа инвестиција се обезбедени...

Прекин на снабдувањето со електрична енергија на дел од Вевчани

Почитувани, Од страна на екипите на ЕВН, известени сме дека на ден 17.09.2019 год.(вторник) поради интервенција на дистрибутивната мрежа, жителите на општина Вевчани кои се снабдуваат со електрична енергија од трансформатор „Костојчини“, нема да имаат електрична...

Енергетска трибина во општина Вевчани

На 16.10.2019 година со почеток во 17:00 часот во зградата на Општина Вевчани, Клуб на пензионери - Вевчани се одржа Енергетска трибина организирана од Стопанска комора за енергетика на Македонија заедно со Општина Вевчани. На трибината одржаа говор, Градоначалникот...

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА ТРИБИНА ВО ОПШТИНА ВЕВЧАНИ

На ден 16.10.2019 година ( среда) во 17.00 часот во општина Вевчани се одржува ЕНЕРГЕТСКА ТРИБИНА од Стопанската Комора за Енергетика на Македонија заедно со ОПШТИНА ВЕВЧАНИ. Целта е подобрувањена на ЕНЕРГЕТСКАТА - ФИНАНСИСКАТА И ЕКОНОМСКАТА состојба на општината како...

Започна изградбата на улица „Ќежој“

Денес започнаа градежните активности за изградба на пешачката улица „Ќежој“. Продолжуваме со изградба на локалните улици и пешачки патеки низ Вевчани. Со тоа ја продолжуваме кампањата која ви ја ветивме "Вевчани без кал". Средствата за изградба на улицата „Ќежој“ со...

Одбележана Детсаката недела со децата од ЈОУДДГ “Планински цвет”- Вевчани

Во рамките на Манифестациите кои се одржуваат секоја прва недела во месец Октомври - ДЕТСКА НЕДЕЛА, денес во посета  на градоначалникот Сашо Јанкоски беа дечињата и вработените во ЈОУДДГ "Планински цвет"- Вевчани. Како мал допринос за исполнување и збогатување на...

Еко-акција за почисто Вевчани

Успешно реализирана еко акцијата за чистење на вевчанска река на потегот „Вевчански извори“  – „Пешински мост“. Граѓаните кои се одзваа на повикот на градоначалникот на општина Вевчани, Сашо Јанкоски, покажаа дека Вевчани има граѓанска свест за чиста животна средина....

Соопштение за дрвена граѓа

Им се соопштува на заинтересираните граѓани на општина Вевчани дека до 25.09.2019 год (среда) до 14:00 часот ќе биде отворена листата за пријавување за подигнување на дрвената граѓа од објектот “Стара училишна зграда”. После овој рок повеќе нема да се примаат Барања...

ВЕВЧАНИ НЕЗАПИРЛИВО СЕ ГРАДИ!

Градежната офанзива за изградба и модернизација на општина Вевчани незапирливо продолжува. Во текот на вчерашниот ден се започна со реализација на проектот за изградба на повеќе локални улици и пешачки патеки низ Вевчани. Со тоа ја продолжуваме кампањата која ви ја...

СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 75 ГОДИШНИНАТА ОД ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ВЕВЧАНИ

На 17.09.2019 година во Клубот на пензионери - Вевчани, се одржа Свечена Академија по повод  75 – годишнината од конечното ослободување на Вевчани (17.09.1944 год). На Свечената Академија градоначалникот на општина Вевчани, г-дин Сашо Јанкоски додели „Златни...

Градежната офанзива во општина Вевчани продолжува!

Почитувани, Во текот на вчерашниот ден одпочнавме со менување на старата и дотрајана дограма, со нова енергетски ефикасна PVC дограма. Со овој проект ќе се променат сите прозори на општинската зграда после неколку децении. Средствата за оваа инвестиција се обезбедени...

Прекин на снабдувањето со електрична енергија на дел од Вевчани

Почитувани, Од страна на екипите на ЕВН, известени сме дека на ден 17.09.2019 год.(вторник) поради интервенција на дистрибутивната мрежа, жителите на општина Вевчани кои се снабдуваат со електрична енергија од трансформатор „Костојчини“, нема да имаат електрична...

ФОРМУЛАРИ

 

Формулари од општина Вевчани

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК

 

Архива на службени гсласници

БУЏЕТ И ЗАВРШНА СМЕТКА

 

Преглед на буџет и завршна сметка

 

ОГЛАСНА ТАБЛА

Честитка на градоначалникот Сашо Јанкоски по повод 11 октомври!

Почитувани, 11 Октомври не е само Ден на народното востание, туку преставува и камен темелник на новата Македонска држава. Четиригодишната народно-ослободителна епопеја на Македонскиот народ во Втората светска војна го реализира многу вековниот сон на Македонскиот...

Градоначалникот Сашо Јанкоски во посета на Идвор

По повод одбележувањето 165 години од раѓањето на големиот научник и добротвор Михајло Идворски Пупин, во неговиот роден Идвор се одржа Свечена академија на која на покана на општина Ковачица, МЗ Идвор и Фондацијата Младен Селак, присуствуваше и делегација на општина...

СООПШТЕНИЕ: За доделување на дрвената меѓукатна конструкција

Се известуваат заинтересираните граѓани на Вевчани дека за доделување на дрвената меѓукатна конструкција заедно со подовите, плафоните, кровната конструкција, гредите, летвите и керамидите, демонтираните прозори и врати од реконструкцијата, адаптацијата и пренамена на...

Нова PVC дограма за општинската зграда во Вевчани

Денес во просториите на Општина Вевчани беше склучен договорот за замена на старата и дотраена дограма, со нова PVC дограма помеѓу Директорката на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, Мирјана Лозанкоска и изведувачот фирмата "Дрво пром" - Кочани Овој...

Информација до здружението на пчелари во врска со предстојната превентивна систематска дезинсекција за уништување на комарците на подрачјето на општина Вевчани

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009,149/2014 и 15/2015), а врз основа на одлуката на Советот на општината за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на општина Вевчани...

Покана за одржување на Јавна расправа по Нацрт Планот за управување со заштитено подрачје Споменик на природата „Вевчански извори“ 2019/2029

Врз основа на Законот за заштита на природата ("Службен весник на РМ" бр.67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13, 41/14, 146/15, 39/16 и 63/16) при постапка за донесувањето на плановите за управување со заштитеното подрачје, органот на...

ПРАШАЈ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот Сашо Јанкоски

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР


Информации поврзани со работењето на општината