Добредојдовте во Вевчани

Изворот на недопрената македонска природа
Градоначалникот Јанкоски на увид на отпочнување на  „ПЛУШКОЈ 1„

Градоначалникот Јанкоски на увид на отпочнување на „ПЛУШКОЈ 1„

Денес градоначалникот Јанкоски заедно со стручната служба на општина Вевчани беше на отпочнување со изградба на локалната улица „ПЛУШКОЈ 1„. И оваа улица е дел од проектот „Вевчани без кал„ и се гради со средства обезбедени од преку Бирото за рамномерен регионален...

Вевчани на мапата на светски познатата HIGHLANDER авантура.

Вевчани на мапата на светски познатата HIGHLANDER авантура.

Вевчани со своите убавини и недопрената природа полека станува топ дестинација за планински туризам. Денес градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски заедно со ренџерската служба беше во посета на кампот во месноста Голина - (Вевчанска локва) каде планинарите од...

Започнува изградбата на Даскалој – Обиколница (фаза2)

Започнува изградбата на Даскалој – Обиколница (фаза2)

Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски денес беше на увид на отпочнување на работите на локалната улица Даскалој - Обиколница (фаза 2). Средствата за изградба на оваа улица една од многуте од проектот „Вевчани без кал„ обезбедени се преку програмата на...

Вевчани доби нов Туристички центар.

Вевчани доби нов Туристички центар.

Денес Премиерот, Зоран Заев, вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи, и градоначалникот на Општина Вевчани, Сашо Јанкоски, извршија увид во комплетно опремениот нов Туристички центар во реновираното поранешно основно училиште „Страшо Пинџур“ во Вевчани....

PONT – Prespa Ohrid Nature Trust влегува во Вевчани.

PONT – Prespa Ohrid Nature Trust влегува во Вевчани.

Успешното и одговорно работење на општина Вевчани предводена од градоначалникот Сашо Јанкоски препознаени и од институции како што е PONT - Prespa Ohrid Nature Trust. Општина Вевчани, односно заштитеното подрачје "Споменик на природа Вевчански извори" единствено во...

Отворен 11- сетиот Фестивал на народна култура „ПОБРАЖЕЊЕ„ – Вевчани

Отворен 11- сетиот Фестивал на народна култура „ПОБРАЖЕЊЕ„ – Вевчани

Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски вечерва присуствувавше на 11- сетиот Фестивал на народна култура "ПОБРАЖЕЊЕ" - Вевчани. Општина Вевчани е ден од покровителите на фестивалот и се труди секогаш  во рамките на своите можности константно да помага во...

Потпишан договорот со ТАВ за изградба на канализациони линии во Општина Вевчани

Потпишан договорот со ТАВ за изградба на канализациони линии во Општина Вевчани

Денес градоначалникот на Општина Вевчани Сашо Јанкоски со Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи и со извршниот директор на ТАВ господинот Метин Батак, го потпишаа договорот за изградба на канализациони линии во Општина Вевчани. Проектот ќе се реализира како...

Амбасадорката на Швајцарија Сибил Зутер го посети Вевчани

Амбасадорката на Швајцарија Сибил Зутер го посети Вевчани

Вевчани, 23 јули 2021 – Општина Вевчани ја реконструираше детската градинка „Планински свет“ и го реновираше Дневниот центар за стари изнемоштени лица и пензионери благодарение на вклученоста на граѓаните во процесот на локален развој преку Форумите во заедницата,...

ЈАВНА  ОБЈАВА за уредно доставување на решенија за данок на имот за 2021 година

Согласно член 69, член 84 и член 86 од Законот за општата управна постапка(,,Сл.весник на РМ,, бр.124/15), Градоначалникот на Општина Вевчани ја дава следната ЈАВНА  ОБЈАВА за уредно доставување на решенија за данок на имот за 2021 година 1.ЛИСТА НА ОГЛАСЕНИ РЕШЕНИЈА...

Тврдокрилците (Coleoptera) на планината Јабланица

Тврдокрилците (Coleoptera) на планината Јабланица

Со огромно задоволство ви го претставуваме едногодишниот труд на група млади истражувачи-биолози преточен во прирачник „Тврдокрилците (Coleoptera) на планината Јабланица“, со посебен акцент на Заштитеното подрачје „Споменик на природата Вевчански Извори“, каде...

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

Закажете средба со општинските органи на Вевчани
N
ПРАШАЈТЕ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот
Сашо Јанкоски

ОГЛАСНА ТАБЛА

Форуми во заедницата „Низ женски леќи: покревање политики и буџетски иницијативи“

Почитувани ѓраѓани на општина Вевчани, Би сакале да ве поканиме на онлајн форум во заедницата кој Општина Вевчани во соработка со Центарот за истражување и креирање политики, Лулуди, Рурална Коалиција, Новинари за човекови права и ЕХО-Штип ќе го организира во рамки на...

ЈАВНА  ОБЈАВА за уредно доставување на решенија за комунална такса за истакната фирма/назив за 2021 година

Согласно член 69, член 84 и член 86 од Законот за општата управна постапка (,,Сл.весник на РМ,,бр.124/15), Градоначалникот на Општина Вевчани ја дава следната ЈАВНА  ОБЈАВА за уредно доставување на решенија за комунална такса за истакната фирма/назив за 2021 година...

ЈАВНА ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ГОДИШНА ДАНОЧНА ПРИЈАВА ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ДАНОКОТ НА ИМОТ ЗА 2021 ГОДИНА

Врз  основа  на  член  29 од Законот за даноците на имот ("Сл. Весник на РМ"бр.61/2004,92/07,102/08,35/11,53/11,84/12,188/13,154/15,192/15,23/16), Одделението за финансиски прашања при Општина Вевчани  истакнува:   ЈАВНА ПОКАНА за поднесување на годишна даночна...

ЗАКЛУЧОЦИ НА ОПШТИСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ – ВЕВЧАНИ

Денес се одржа итен онлајн состанок на Општинскиот кризен штаб Вевчани посветен на актуелната состојба со ковид пандемијата во општината. Со оглед на се поголемиот број инфицирани граѓани со вирусот Ковид 19 на територијата на општина Вевчани, Општинскиот кризен штаб...

Ќе се одржуваат Фокус групи со собирачите на диви растенија и главните чинители во туризмот

Почитувани сограѓани,    Во рамки на Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија – фаза 2, проект  на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), координина од Фармахем од Скопје, со ...

t

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Информации поврзани со работењето на општината

q

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите