Добредојдовте во Вевчани

Изворот на недопрената македонска природа
Чистење и тампонирање на пристапен пат до земјоделското земјиште во м.в. Средни пат.

Чистење и тампонирање на пристапен пат до земјоделското земјиште во м.в. Средни пат.

  Денес започнаа градежни активности околу пробивање, чистење и тампонирање на пристапен пат до земјоделското земјиште во м.в. Средни пат. „Подобрувањето на инфраструктурата ни е приоритет. Целта на овие проекти е значително да се подобри и олесни животот на...

Обезбедени средстава за реконструкција на канализациона линија Трафо-Бубаној- Смолејца

Обезбедени средстава за реконструкција на канализациона линија Трафо-Бубаној- Смолејца

Обезбедивме средства за реконструкција на преостанатиот дел од канализационата линија Трафо-Бубаној-Смолејца. Со реконструкцијата на канализационата линија ќе се создадат услови и за завршно асфалтирање на локалната улица која е една од најфреквентните и најприоритени...

Вевчански карневал 2023

Вевчански карневал 2023

На 12-ти Венко Серафимовски (Конкорд) и проектот П'рпл Цепелин (Deep Purple and Led Zeppelin трибјут) ќе не движат и развеселат низ музичко патување од младоста, додека на 13-ти за прв пат на Вевчанскиот карневал ни гостува бенд од Грција, Егејска Македонија, Банда Ен...

Вевчански карневал 2023

Вевчански карневал 2023

Пишани извори сведочат дека карневалот е стар најмалку 1.460 години, но постојат археолошки наоди кои упатуваат на податоци дека карневалот постои барем 2200 години....

Вевчански карневал 2023

Вевчански карневал 2023

Низ вековите и милениумите, традицијата и традиционалните маски останале да се практикуваат. Некои антрополози сметаат дека во "преставата" всушност се покажуваат зетот и невестата како почеток на годината, ѓаволите го претставуваат злото, додека глупи август доброто....

Вевчански карневал 2023

Вевчански карневал 2023

Вевчански карневал – најпознатиот бренд на Македонија традиционално на 12-ти, 13-ти и 14 Јануари Нема потреба од премногу објаснување и асоцијации, штом се спомене Вевчани, веројатно веднаш на сите им асоцира на ВЕВЧАНСКИОТ КАРНЕВАЛ, кој традиционално се организира...

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

[ninja_form id=6]

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

Закажете средба со општинските органи на Вевчани [ninja_form id=5]
N
ПРАШАЈТЕ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот
Спасе Кочовски

[ninja_form id=3]

ОГЛАСНА ТАБЛА

[ninja_form id=3]
t

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Информации поврзани со работењето на општината

[ninja_form id=3]
q

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

[ninja_form id=8]

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите

[ninja_form id=3]