Театарската претстава „ Пратеникот“ на Вевчанско лето 2023

Во Недела на 23.07.2023 година во мултикултурниот центар во Вевчани со почеток во 20:00 часот ќе се одигра театарската претстава „ Пратеникот“ од Интимен театар од Битола а во режија на Софија Ристеска Петрушева, по „ Народен пратеник “ на Банислав Нушиќ.

Улогите ги играат : Катерина  Аневска Дранговска, Валентин Дамчевски и Борис Богдановски.

Јавен повик на ЈОУДДГ „Планински цвет“ – Вевчани за избор на правно лице кое врши дејност или посредуваат дозвола за собирање и/или транспортирање, преработка, рециклирање и уништување отпад за движни ствари – електронска,електрична и информатичка опрема.

Jавен повик ЈОУДДГ

ЈАВЕН ПОВИК прилози