Денес градоначалникот Јанкоски присуствувавше на одлично организираната приредба по повод приемот на нови првачиња во ООУ “Страшо Пинџур” – Вевчани. Од страна на општина Вевчани традиционално во рамките на нашите можности беа доделени подароци во вид на школски прибор на новите првачиња.

Од име на општина Вевчани како и од мое лично име на новите првачиња им посакувам успех во школувањето, а на наставниците успешна работа- изјави градоначалникот Јанкоски по повод денешниот настан