После повеќе од дваесет години, конечно реконструкција на улицата ДАСКАЛОЈ – ПАРТАЛОЈ.
На 142-ра седница на Владата се донесe одлукa:
За доделување на средства за финансирање на проекти за развој на селата во 2019 година.
Општина Вевчани во оваа мерка доби средства за реконструкција на делница на улица Даскалој 1 (Бералиште – Даскалој спој со павер елементи – бехатон)
Овој правец во должина од 243 м, поради големите оштетувања на завршниот асфалтен слој кој е стар преку дваесетина години, конечно после толку години ќе се реконструира со камени плочи, кои амбиентално одлично ќе се спојат со старата архитектура на овој потег. 


Ја користам приликата јавно да му се ЗАБЛАГОДАРАМ на Заменик Министерот Дејан Павчески за добивањето на средствата за двата толку значајни проекти за Вевчани, Паркот пред општинската зграда и улицата Даскалој 1. Без Ваша неизмерна помош овие два проекти немаше да го видат светлото на денот. Со ова покажавте дека сте човек од ЗБОР. Уште еднаш Ви Благодарам од името на сите вевчанци за овие два проекти. – изјави градоначалникот Јанкоски.

ЗБОРОТ СЕ УШТЕ ВАЖИ!
ПРОДОЛЖУВАМЕ!