Во периодот од 19 јули до 31 август, и оваа година во Општина Вевчани ќе се организира манифестацијата „Вевчанско лето“, манифестација која има за цел да го збогати културното живеење во Вевчани во летниот период.
„ Вевчанското лето 2023“ изобилува со богата соджина прилагодена за сите генерации и возрасти, предвидени се театарски претстави, музички програми, спортски настани, уметнички изложби.
Вевчанското лето е под  целосно покровителство на Општина Вевчани, поддржано во рамките на програмата за финансирање на проекти од локален интерес во културата за 2023 година.

Ве покануваме да присуствувате и да уживате со содржините!