Денес градоначалникот на Општина Вевчани Сашо Јанкоски, беше на увид на работите во детската градинка “Планински Цвет” – Вевчани. Разботите се изведуваат по предвидената динамика и за кратко време детската градинка ќе добие нов модерен ентериер. Средствата за овој проект се обезбедени од страна на Швајцарската агенција за развој SDC, а е спроведуван од УНДП и Општина Вевчани.