Во својата новогодишна честитка упатена кон своите сограѓани градоначалникот на општина Вевчани порача:

Почитувани вевчанци,

Во текот на изминатава година како општина Вевчани и како градоначалник се трудевме да го исполниме се она што ви  го ветеивме, да излезиме во пресрет на сите ваши проблеми. Поголем дел од ветувањата и проблемите што беа поставени пред нас успеавме и да ги решиме.

Мисијата продолжува и во 2020 година!

На приватен план ви посакуваме да ве служи здравјето, среќата, љубовта, бериќетот… Би сакале да сте среќни, задоволни и насмеани, а ни ќе се трудиме и во оваа година да ги исполниме нашите ветувања и вашите желби за помодерно и понапредно Вевчани!

Среќна Нова 2020 година!

Со почит,

Градоначалник

Сашо Јанкоски