Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски беше на увид на изградбата на новата модерна прочистителна станица која  во моментов се гради на територијата на општина Вевчани. Ова можеби е еден од најзначајните, најфункционалните и најкапиталните објекти кои се изградиле на територијата на општина Вевчани. Овој објект сам по себе ќе не промовира како еколошки чиста средина која сама се справува со загадувањето. Објектот напредува одлично и некаде на пролет општина Вевчани ќе добие супер модерна прочистителна станица.