Тим од наставници и ученици од ООУ „Јосип Броз Тито“ – Струга заедно со гости, нивни колеги од Шпанија, Полска Турција и Италија беа во посета на Општина Вевчани, каде ги угости Градоначалникот на општината Спасе Кочовски. Функционирањето на општината, развојот на алтернативниот туризам, вевчанската култура и традиција, детската заштита и развојот на образованието беа теми на разговор при оваа посета