Во текот на вчерашниот ден започнаа активностите за чистење на тротоарите со што и се отпочна со реконстукција на регионалниот пат „Вевчани – Суво поле“. Средствата се обезбедени од страна на ЈП за Државни патишта, а како најповолен изведувач е избрана фирмата АД Илинден. Во текот на наредните денови ќе се отпочне и со асфалтирање на истиот. Со ова уште еднаш се докажува девизата дека градиме по план. Голема Благодарност до Владата и ЈП за Државни Патишта.