👉 “СИОН 2013” – Вевчани е дежурен маркет кој викендов ќе работи online на територијата на општина Вевчани.

☎️: 070 232 237

👉 ⚕️“ВИА ФАРМ” – Вевчани е дежурна аптека која ќе работи во време на викендот на територијата на општина Вевчани.

Работно време:

Понеделник – Петок од 08:00 часот до 19:00 часот

Сабота и Недела 08:00 часот до 20:00 часот

☎️: 070 883 237

☎️: 046 798 390

👉 Земјоделците кои што имаат работна обврска на своите земјоделски површини и на фармите, а кои се наоѓаат во атарот (место на живеење) на селото во кое живеат, може да се движат за време на забраната за движење, исклучиво заради извршување на работните активности без да вадат дозволи за движење.

👉 Земјоделците пак чии што земјоделски површини или фарми се наоѓаат надвор од селото/градот каде што живеат и треба да патуваат од едно во друго село, при тоа треба да возат по регионален пат, а имаат работни обврски поврзани со производство, задолжително треба да извадат дозвола за движење или да се јават на телефонот 192 во МВР.

👉 Регистрираните земјоделци дозволите ги вадат преку подрачните единици на МЗШВ.