Заврши изградбата на новиот парк пред општинската зграда. Овој руиниран простор беше не само многу грда слика во самиот центар на Вевчани, туку и голема опасност за жителите. Со изградбата на новиот модерен парк, центарот на Вевчани конечно доби нов и модерен лик. Овој многу значаен проект за Вевчани се реализираше со средства од Бирото за рамномерен регионален развој и општина Вевчани.