Утре, 20.07.2022  ( Среда ) во Мултикултурниот центар „ Коста Србакоски “ – Вевчани во 20 : 00 часот ќе се отвори изложбата на уметничките дела од Детската Ликовна Школа која годинава се одржа во рамките на ликовната колонија „ Вевчански видувања “ . Изложбата е дел од манифестацијата „ Вевчанско лето “   во организација на  Здружението „ Вевчани Турист Инфо “ а под покровителство на Општина Вевчани