Денес во работна посета на градежната офанзива на територијата на општина Вевчани беа Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и Директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов при што извршија увид на рехабилитациите на патиштата што се работат во овој крај. Меѓу нив и регионалниот пат од Вевчани преку Октиси што се поврзува со граничниот премин Ќафасан, инвестиција од околу 700 илјади евра.

Со новите средства алоцирани од Владата, односно Министерството за транспорт и врски, продолжуваме со градење на уште многу патишта за доброто на сите вевчанци!