За подобро справување со пандемијата на вирусот Ковид19, а во согласност со препораките и задолжувањата на Владата и Централниот кризен штаб, општина Вевчани набави нова тракторска прскалка за поефикасно и побрзо дезинфицирање на улиците во Вевчани.

Во согласност со оперативниот план на општината за дезинфекција и справување со состојбата предизвикана од корона вирусот Ковид19, прскалката ќе биде ставена во функција почнувајќи од утре од страна на ЈП „Еремја“ Вевчани.

Апелираме до граѓаните на општина Вевчани да останат дома и да ги почитуваат насоките на Владата, а институциите во општината и понатаму ќе превземаат активности за справување со вирусот.