Градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски вечерва присуствувавше на 11- сетиот Фестивал на народна култура “ПОБРАЖЕЊЕ” – Вевчани. Општина Вевчани е ден од покровителите на фестивалот и се труди секогаш  во рамките на своите можности константно да помага во развојот на културата во Општина Вевчани
Градоначалникот Јанкоски на КУД „Дримкол„ –  Вевчани им честиташе за одличната организација на фестивалот, посакувајќи им уште многу, многу вакви фестивали и уште поуспешно да го преставуваат Вевчани, како во земјава така и во странство.