На ден 16.10.2019 година ( среда) во 17.00 часот во општина Вевчани се одржува
ЕНЕРГЕТСКА ТРИБИНА од Стопанската Комора за Енергетика на Македонија
заедно со ОПШТИНА ВЕВЧАНИ.
Целта е подобрувањена на ЕНЕРГЕТСКАТА – ФИНАНСИСКАТА И ЕКОНОМСКАТА
состојба на општината како и на граѓаните и компаниите во општина Вевчани.
На трибината ќе одржат говор:
1) Градоначалникот на Општина Вевчани – Гдин Сашо Јанкоски,
2) Претседателот на Стопанската Комора за енергетика на Македонија – Гдин Ѓорѓи Манасков,
3) Државен инспектор за животна средина – Г-ѓ а Лидија Зафировска,
4) ЕСКО компанија за улично осветлување од ЕУ-Хрватска – Гдин Томислав Грива,

Ги покануваме сите членови и компании од Стопанската Комора за Енергетика во Македонија, како и заинтересирани граѓани и компании кои имаат можност и интерес да дојдат на енергетската трибина која ќе се одржи во зградата на Општина Вевчани.

Ве очекуваме