Во официјална посета на Општина Вевчани беа претставници на Југоисточна Европска Бригада (SEEBRIG- сојуз на 6 земји Македонија,Турција, Албанија, Бугарија, Грција и Романија).
На средбата беа отворени можностите за н аша идна соработка.