Денес, Градоначалникот на Општина Вевчани Г-дин Спасе Кочовски присуствуваше на приредбата по повод патронот на детската градинка ЈОУДДГ „Планински цвет“ – Вевчани, 43 години од формирањето на институцијата, 12 години од осамостојувањето.