Денес благодарение на нашите пријатели од АД Илинден – Струга, го проширивме и асфалтиравме просторот во месноста Суво поле (Кореа) се со цел да добиеме автобуска постојка. Се до сега автобусите застануваа директно на регионалниот пат и преставуваа голема опасност за учесниците во сообраќајот.