Во Недела на 23.07.2023 година во мултикултурниот центар во Вевчани со почеток во 20:00 часот ќе се одигра театарската претстава „ Пратеникот“ од Интимен театар од Битола а во режија на Софија Ристеска Петрушева, по „ Народен пратеник “ на Банислав Нушиќ.

Улогите ги играат : Катерина  Аневска Дранговска, Валентин Дамчевски и Борис Богдановски.