Добредојдовте во Вевчани

Изворот на недопрената македонска природа
Активно се работи на реконструкција на улицата „Даскалој 1“

Активно се работи на реконструкција на улицата „Даскалој 1“

Денес бев на увид на активностите поврзани со реконструкција на улицата Даскалој 1. Од страна на изведувачот бев информиран дека активностите се одвиваат во три фази. Во првата фаза се одстрануваше асфалтот, втората фаза е во тек и се поставува тампон, додека пак во...

Директорот на Канцеларијата на Светска банка во МК, Марко Мантованели во посета на Туристичкиот Центар во Вевчани

Директорот на Канцеларијата на Светска банка во МК, Марко Мантованели во посета на Туристичкиот Центар во Вевчани

Денес заедно со Директорот на Канцеларијата на Светска банка во МК, Марко Мантованели и тимот од Проектот за локална и регионална конкурентност го посетивме проектот за развој на туризмот - туристички Инфо центар во општина Вевчани (објектот на старата училишна...

Василичари – чувари на традицијата

Василичари – чувари на традицијата

„Vasilichari -Guardians of tradition“ Билјана Миленкоска – Јуруковси од Прилеп, е професионален фотограф и од својата 21 година живее во Австралија. Она што го започнала како хоби, денес е нејзина страст и втора професија. Желбата да фотографира луѓе и нивниот начин...

Набавен е трактор со приклучна и дополнителна механизација

Набавен е трактор со приклучна и дополнителна механизација

Успешно реализиран проектот за унапредување на општина Вевчани во препознатлива еколошко туристичка дестинација Општата цел на проектот е унапредување на Вевчани во препознатлива еколошко-туристичка дестинација, преку подобрување на техничките капацитети на...

Реконструкција на улицата „Даскалој 1“

Реконструкција на улицата „Даскалој 1“

После 23 години се реконструира улицата „Даскалој 1“!!! Градежната офанзива во Вевчани продолжува со изградба на улицата „Даскалој 1“ во должина од 250 метри и вкупна вредност од 3.300.000 денари. Средствата се обезбедени преку Биро за регионален развој. Се...

Го започнавме проектот КРИПТО ЛИЧНИК!

Го започнавме проектот КРИПТО ЛИЧНИК!

Денес со г-дин Јордан Стојановски го потпишавме меморандумот за соработка, која се воспоставува со цел остварување соработка за креирање на симболична криптовалута наречена КРИПТО ЛИЧНИК. Целта на воспоставувањето на оваа соработка помеѓу Општина Вевчани,...

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во работна посета на општина Вевчани

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во работна посета на општина Вевчани

Министерот за внатрешни работи г-дин Оливер Спасовски и градоначалникот г-дин Сашо Јанкоски остварија работна средба во Општина Вевчани, на која  од страна на градоначалникот беше информиран за многубројните проекти кои се во фаза на реализација како и за идните...

Продолжуваме со изградбата на улици, се гради „Костојчини 3“

Продолжуваме со изградбата на улици, се гради „Костојчини 3“

Започнавме со изградбата на улица „Костојчини 3“ ( Василичарски конак - ресторан „Домаќинска куќа“). Градежната офанзива под мотото "Вевчани без кал" продолжува. Улицата ќе биде поплочена со камени плочи, а во рамките на истата ќе биде изграден и камениот зид. Преку...

Се гради станица за третман на отпадни води во Вевчани

Се гради станица за третман на отпадни води во Вевчани

Отпочнавме со изградба на новата прочистителна станица за отпадни води во Вевчани. Овој проект е од огромно значење бидејќи до сега се загадуваше огромна површина на земјоделско земјиште. Средствата за овој проект "Подобрување на управување со заштитени подрачја" во...

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛСКА СЛУЖБА ПРИ ЦРВЕН КРСТ

МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛСКА СЛУЖБА ПРИ ЦРВЕН КРСТ

Денес, во просториите на општина Охрид, градоначалникот Сашо Јанкоски, присуствуваше на потпишувањето на Меморандумот за соработка помеѓу Општина Вевчани и Планинската Спасителна Служба при Црвен крст на РМ – Општинска организација Охрид, заедно со Општина Охрид и...

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

Закажете средба со општинските органи на Вевчани
N

ПРАШАЈТЕ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот
Сашо Јанкоски

ОГЛАСНА ТАБЛА

СООПШТЕНИЕ: За доделување на дрвената меѓукатна конструкција

Се известуваат заинтересираните граѓани на Вевчани дека за доделување на дрвената меѓукатна конструкција заедно со подовите, плафоните, кровната конструкција, гредите, летвите и керамидите, демонтираните прозори и врати од реконструкцијата, адаптацијата и пренамена на...

Нова PVC дограма за општинската зграда во Вевчани

Денес во просториите на Општина Вевчани беше склучен договорот за замена на старата и дотраена дограма, со нова PVC дограма помеѓу Директорката на Центарот за развој на Југозападниот плански регион, Мирјана Лозанкоска и изведувачот фирмата "Дрво пром" - Кочани Овој...

Информација до здружението на пчелари во врска со предстојната превентивна систематска дезинсекција за уништување на комарците на подрачјето на општина Вевчани

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл. весник на РМ 66/2004, 139/2008 и 99/2009,149/2014 и 15/2015), а врз основа на одлуката на Советот на општината за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на општина Вевчани...

Покана за одржување на Јавна расправа по Нацрт Планот за управување со заштитено подрачје Споменик на природата „Вевчански извори“ 2019/2029

Врз основа на Законот за заштита на природата ("Службен весник на РМ" бр.67/04, 14/06, 84/07, 35/10, 47/11, 148/11, 59/12, 13/13, 163/13, 41/14, 146/15, 39/16 и 63/16) при постапка за донесувањето на плановите за управување со заштитеното подрачје, органот на...

t

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Информации поврзани со работењето на општината

q

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите