Добредојдовте во Вевчани

Изворот на недопрената македонска природа
📣📣📣 ИЗВЕСТУВАЊЕ 📣📣📣

📣📣📣 ИЗВЕСТУВАЊЕ 📣📣📣

Општинскиот Кризен Штаб - Вевчани ги известува жителите на општина Вевчани, дека на територија на општината за време на викендот и Велигденските празници, барање за дозвола за работа преку онлајн и телефонски нарачки, поднесоа и добија следните трговски друштва: "СИОН...

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

ИЗВЕСТУВАЊЕ!!!

👉 “СИОН 2013” – Вевчани е дежурен маркет кој викендов ќе работи online на територијата на општина Вевчани. ☎️: 070 232 237 👉 ⚕️“ВИА ФАРМ” - Вевчани е дежурна аптека која ќе работи во време на викендот на територијата на општина Вевчани. Работно време: Понеделник –...

ПРОДОЛЖУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈАТА НА ВЕВЧАНИ.

ПРОДОЛЖУВА ДЕЗИНФЕКЦИЈАТА НА ВЕВЧАНИ.

Согласно препораките за превенција од Ковид 19 и оперативните мерки на Кризниот штаб на Општина Вевчани, екипите  на ЈП „Еремја“ – Вевчани  продолжуваат со интензивни активности за дезинфекција на улиците, шеталиштата, урбаната опрема, контејнерите и корпите за...

Известување од Кризниот штаб на Општина Вевчани!!!

Известување од Кризниот штаб на Општина Вевчани!!!

Во просториите на Општина Вевчани во насока на справување со состојбата настаната со Корона вирусот се одржа состанок на Општинскиот кризен штаб на општина Вевчани, на кој беа донесени заклучоци кои ги пренесуваме во продолжение:  Заклучоци од одржан состанок на...

Општина Вевчани набави нова тракторска прскалка за спроведување на оперативните мерки

Општина Вевчани набави нова тракторска прскалка за спроведување на оперативните мерки

За подобро справување со пандемијата на вирусот Ковид19, а во согласност со препораките и задолжувањата на Владата и Централниот кризен штаб, општина Вевчани набави нова тракторска прскалка за поефикасно и побрзо дезинфицирање на улиците во Вевчани. Во согласност со...

Соопштение за работно време на општина Вевчани

Соопштение за работно време на општина Вевчани

Се известуваат граѓаните на општина Вевчани дека поради кризната состојба предизвикана од вирусот КОВИД-19, а согласно препораките и мерките на Владата за спречување на опасноста од ширење и зараза со Ковид – 19 вирусот, од 30.03.2020 година општинската администрација...

Поплочување на улицата „Стванци 2“

Поплочување на улицата „Стванци 2“

Градежните активности во Вевчани продолжуваат и во моментов се врши поплочување на уличката „Стванци 2“. Средствата се обезбедени преку Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и рурален развој во рамките на проектот во кој се вклучени и улиците „Даскалој -...

Пробивање и проширување на патот “Пелвец – Стредорци” – пристап до земјоделските земјишта

Пробивање и проширување на патот “Пелвец – Стредорци” – пристап до земјоделските земјишта

Во рамките на градежните активности во општина Вевчани денес одпочнавме со пробивање и проширување на патот "Пелвец - Стредорци". Ова е многу значаен пат за пристап до земјоделски земјишта, а воедно е уште еден од проектите на градоначалникот Сашо Јанкоски ветени во...

Апел за самоизолација и следење на мерките и одлуките на Владата во врска со Ковид-19

Апел за самоизолација и следење на мерките и одлуките на Владата во врска со Ковид-19

Градоначалникот на општина Вевчани, Сашо Јанкоски испрати апел до граѓаните на општината а особено до лицата кои се враќаат во Вевчани од ризичните подрачја зафатени со корона вирусот, Веднаш по доаѓањето во Вевчани да ги следат мерките и одлуките на Владата, да...

Изградба на крак на регионалниот пат „Обиколница Вевчани – Југ“

Изградба на крак на регионалниот пат „Обиколница Вевчани – Југ“

Денес градоначалникот на општина Вевчани Сашо Јанкоски, беше на увид на започнувањето на уште еден многу значаен проект за општина Вевчани кој беше и приоритетен проект од неговата предизборна програма. Реализацијата на овој проект опфаќа изградба на пат кој е значаен...

ПРИЈАВИ ПРОБЛЕМ

Пријава на комунален проблем

ЗАКАЖИ СРЕДБА

Закажете средба со општинските органи на Вевчани

Закажете средба со општинските органи на Вевчани
N

ПРАШАЈТЕ ГО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Поставете прашање до Градоначалникот
Сашо Јанкоски

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интерен оглас 01/2019

Пријава за интерен оглас Интерен оглас Одлука за невршење избор

Предлог буџетот на општина Вевчани за 2020

Предлог Буџетот на Општина Вевчани за 2020 година ги содржи планираните приходи на Буџетот за 2020 година и планираните проекти за реализација од Буџетот во 2020 година. Имајќи предвид дека буџетирањето е двонасочен процес (за и од граѓаните), применет е...

Честитка на градоначалникот Сашо Јанкоски по повод 11 октомври!

Почитувани, 11 Октомври не е само Ден на народното востание, туку преставува и камен темелник на новата Македонска држава. Четиригодишната народно-ослободителна епопеја на Македонскиот народ во Втората светска војна го реализира многу вековниот сон на Македонскиот...

Градоначалникот Сашо Јанкоски во посета на Идвор

По повод одбележувањето 165 години од раѓањето на големиот научник и добротвор Михајло Идворски Пупин, во неговиот роден Идвор се одржа Свечена академија на која на покана на општина Ковачица, МЗ Идвор и Фондацијата Младен Селак, присуствуваше и делегација на општина...

СООПШТЕНИЕ: За доделување на дрвената меѓукатна конструкција

Се известуваат заинтересираните граѓани на Вевчани дека за доделување на дрвената меѓукатна конструкција заедно со подовите, плафоните, кровната конструкција, гредите, летвите и керамидите, демонтираните прозори и врати од реконструкцијата, адаптацијата и пренамена на...

t

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Информации поврзани со работењето на општината

q

ПРИЈАВИ КОРУПЦИЈА

Пријавете било каков вид на мито и курупција

ИДЕИ ЗА ВЕВЧАНИ

Доколку имате некоја идеа, замисла или проект… Тука е местото за да ни го предложите